descompunere de iarnă

by

deşi mai mulţi elevi m-au ameninţat că mă denunţă la protecţia consumatorului din cauza compunerilor băşcălioase- zic ei- pe care le pun la dispoziţie gratuit, eu nu renunţ. voi fi o misionară a compunerilor pe wordpress. poate cu timpul voi renunţa chiar şi la balerine şi mă voi profila pe tehnici de analiză, sinteză, compunere şi descompunere.

da… scriu des compuneri, dar mai ales în gînd. totul începe în gînd. îţi închizi ochii şi îţi dai drumul la fantezia creatoare. poţi începe prin mici asocieri, pe care le laşi să se scurgă liber, fără oprelişti. după ce se adună suficiente bălării, începi să triezi sau să adaugi.

iarnă. alb. curat. detergent. mama. freud. viena. vals. strauss. vioară. coardă. întinde. peisaj. pictor. ochi. vendeta. film.

iarna totul e alb şi curat. îmi imaginez acest anotimp ca o dupămasă magică, în care mama spală rufele cu noul detergent ce curăţă tot, pînă şi conştiinţele pătate de istorie. ah, ce afacere ar fi făcut freud, dacă ar fi inventat o asemenea tehnică… dar nu. viena era prea burgheză pentru asta, iar valsul ce îmi sună în urechi îmi întinde coardele la maxim: nu mai suport acest peisaj! e foarte monoton, mult prea monocrom pentru sufletul meu de pictor… ochii se închid de somn, iar vendeta rămîne un un coşmar al subconştientului. filmul vieţii mele mi se derulează ca un vis. un vis de iarnă.

4 răspunsuri to “descompunere de iarnă”

 1. anapauper Says:

  foto: foll_cedric

 2. timidus essensis Says:

  ai ceva cu copiii si compunerile lor :). „lasa copiii sa vina la tine”…

 3. balauru Says:

  nice

 4. anapauper Says:

  timidus essensis: îs cam infantilă, de-asta îmi plac copiii:P
  balauru: poza sau textul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: